Rycerze Nowej Huty
(zdiecia nie wkleje bo nie umiem ale powiem wam ze na nim byłem oczywiście JA:D)
Kraków Knights to drugi - obok drużyny Tigers - zespół spod Wawelu, który w tym sezonie wystąpi w rozgrywkach Polskiej Ligi Futbolu Amerykańskiego. "Rycerze" w odróżnieniu od lokalnego rywala zagrają w II lidze.
PLFA II decyzją związku skupiać będzie wszystkie nowe drużyny, które zgłosiły akces do ogólnopolskich rozgrywek. Knights istnieją od półtora roku, zespół powstał przy klubie Polonia, ale teraz są oddzielnym podmiotem (Polonia zajmuje się głównie pracą z młodzieżą). W poprzednim sezonie drużyna nie zdecydowała się jednak na występy w lidze.
- Nie chcieliśmy bez przygotowań przystąpić do gry, bo pewnie byśmy wszystkie mecze przegrali. Mocno przepracowaliśmy ten rok i teraz jesteśmy gotowi, choć na pewno brakuje nam jeszcze doświadczenia - mówi trener Bartosz Zbroja. - Naszym celem będzie wywalczenie awansu do pierwszej ligi. Zdobędzie go zwycięzca, drugi zespół zagra w barażu. Wierzę, że nam się uda być jedną z tych drużyn.
Knights działają w Nowej Hucie, w klubowych barwach występują głównie zawodnicy z tej dzielnicy. Zespół, mimo iż nie wystartował w rozgrywkach ligowych, ma już kadrowicza. Karol Andrzejewski wystąpił w młodzieżowej reprezentacji kraju podczas meczu z Żubrami Mińsk, który odbył się Krakowie. Oprócz niego jest kilku innych zdolnych graczy. - Nie jesteśmy mocni fizycznie, dlatego stawiać będziemy głównie na szybkość. Mamy niezłą obronę. Podczas meczu z Białystokiem Lowlanders, który prawdopodobnie będzie jednym z naszych rywali w lidze, przez pierwszą połowę rywale nie zdobyli w ataku nawet jardu. Dopiero kilka błędów indywidualnych w drugiej połowie zdecydowało o porażce. Z wicemistrzem Polski Silesią Miners przegraliśmy 13-48, ale po przyzwoitej grze - mówi Zbroja.
Kibice pod Wawelem nadal czekają na konfrontację dwóch krakowskich zespołów. Na razie jednak "Tygrysy" i "Rycerze" raczej się omijają. Nie będzie takiej możliwości, jeśli za rok obie drużyny zagrają w jednej lidze.
- Musimy brać przykład z Wrocławia. Tam są dwa mocne kluby Devils i The Crew, które grają w I lidze. Myślę, że podobnie będzie wkrótce w Krakowie. Za dwa, trzy lata oba nasze zespoły powinny liczyć się w kraju.
Nie wiadomo jeszcze, gdzie zespół będzie rozgrywać mecze w roli gospodarza (trenuje na os. Teatralnym). W grę wchodzą m.in. boiska Wandy i Krakusa. Liga ma ruszyć w kwietniu.
Tekst i fot. (ART)[imgl][/imgl]
Ostatnio edytowany przez PAKO (2008-02-05 23:58:40)
to jak juz cos to wsadz na serwer http://imageshack.us/ i podaj linka
trzeba było kupić gazetę;p
Pako DzieNNik A nie Dzienik
http://www.dziennik.krakow.pl/public/?2 … 50/50.html panowie troche wlasnej inicjatywy ;P
Chce ktoś skan to pisać szkoda że Bartek nie mówił i jak dla mnie brakuje jeszcze jednego kadrowicza przecież też grał i nawet prawie cały mecz ciekawe z jakiej przyczyny wynikł ten błąd ??
Na tamtym meczu Gruby chyba zagral nawet wiecej niz Czarny, bo jesli dobrze pamietam to Gruby byl caly w blocie a Czarny jak czysty przyszedl taki poszedl
Ostatnio edytowany przez Radek (2008-02-07 09:13:28)
Ja z gościem rozmawiałe ponad 30 minut a on wybrał sobie z tego co chciał i część żeczy po prostu napisał. Ja wspomniałem o jednym i drugim. A tak wogóle to dobrze ze został napisany taki artykuł bo był na ostatniej stronie w górnym rogu czyli bardzo dobre miejsce w gazecie. A o terminie to sam nie wiedziałem bo gadałem z gościem w piątek a artykuł był we wtorek
A ja ma we Chu** czy napisali że grałem w kadrze czy nie ja wiem że grałem i kto miał się dowiedzieć do tej pory to wie a mie to jakoś strasznie nie boli że o mnie nie napisali
A Czarny to sobie pewnie w CV wpisze, że jest w Kadrze Polski i nawet w gazecie o nim było
hue hue hue xD Pewnie pytają go jaki zawód ?? - mhhm hram w kadrze Polski... xD
Naprawde nie ma powodu dlaczego miałbym pominąć jakiegoś zawodnika. Po drugie gruby jest młody jeszcze zdążą o nim pisać a karol już bliżej emerytury to ma mniej czasu :-]